Πολιτικοί: Δεν πληρώνουν

Γιατί έτσι γουστάρουν.

Μετά τον κ. Πάγκαλο που δήλωσε ότι δεν έχει να πληρώσει τον φόρο ακινήτων - κι ας έρθει ο κ. Βενιζέλος να τον συλλάβει - άλλος ένας πολιτικός άντρας βγαίνει στο βουνό και ξεκινά την Αντίσταση. Ο Κ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής (αποσπάσματα της οποίας διαβάσαμε στο enet), δήλωσε ότι δεν θα πληρώσει το Χαράτσι. Θα το καταθέσει στο ΚΕΘΕΑ γιατί νιώθει ότι έχει την υποχρέωση να μπει ασπίδα προστασίας ανάμεσα στο Κράτος και τον Πολίτη που αδυνατεί να ανταποκριθεί στα μέτρα. «Αν θέλουν να κόψουν σε κάποιον το ρεύμα ας ξεκινήσουν από μένα», ολοκλήρωσε τον επαναστατικό του Θούριο.

Αν οι πολιτικοί μας προσχωρήσουν στο Κίνημα «Δεν Πληρώνω» (λες και πλήρωναν ποτέ) θα γίνουμε οι πιο ισχυροί υποστηρικτές των Μέτρων και του Μνημονίου.

Αν η εξομοίωση του κ. Τσίπρα με τον κ. Πάγκαλο ακούγεται ιερόσυλη σε κάποια ευαίσθητα αυτιά είναι γιατί έχουμε απαιτήσεις από την Αριστερά.

Το μόνο που έχουμε ακούσει από την Αριστερά μέχρι τώρα είναι η – σωστή – ανάλυση και εξήγηση της Κρίσης. Ναι, η κρίση είναι συστημική. Αλλά η Αριστερά ξεχνά πολύ βολικά ότι η κρίση δεν είναι μόνο συστημική, είναι και κρίση της κοινωνίας μας και όλων των θεσμών της. Για την Αριστερά όμως η «Κοινωνία» και ο «Λαός» είναι πάντα αθώοι και πάντα φταίει ο κακός καπιταλισμός και το Ξένο Κεφάλαιο.

Η πρόταση της Αριστεράς για την Κρίση είναι απλή. Δεν πληρώνω, βγαίνω από το Μνημόνιο και ζητάω εκλογές. Ε, λοιπόν η Αριστερά η οποία έχει καλλιεργήσει το κλίμα «Δεν πληρώνω και τι έγινε. Κάποιοι άλλοι φταίνε» είναι υπεύθυνη στο μερίδιο που της αναλογεί στην έκπτωση των Αξιών και Θεσμών αυτής της Χώρας. Μπορεί να μην κυβέρνησε ποτέ αλλά η εμμονή της ιδεολογίας της στην εξίσωση και όχι την ισότητα και την ισονομία μας οδήγησε στην ισότητα της Μετριότητας. Ενώ σημαία της Αριστεράς πρέπει να είναι η Αξιοκρατία και οι Ίσες Ευκαιρίες προτίμησε την ευκολία της Εξομοίωσης και να χαμηλώσει τον πήχη. Είμαστε όλοι Ίσοι. Δεν είμαστε όλοι Ίδιοι. Και η Αριστερά ποτέ δεν το κατάλαβε αυτό.

Όσο για την πρόταση «εκλογές τώρα, αφήστε τον Λαό να αποφασίσει» είναι τουλάχιστον αστεία. Μια συμμαχία των «αντιμνημονιακών» δυνάμεων είναι απλώς μια συμμαχία με τον Διάβολο. Κι όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει όταν κάνεις συμφωνίες με τον Διάβολο.
Κατά του Μνημονίου είναι και τα Λαμόγια που δεν κόβουν αποδείξεις, οι συνδικαλιστικές Μαφίες, η Εκκλησία και οι Φασίστες που βλέπουν πίσω από το Μνημόνιο τον Αντίχριστο, τους Εβραίους και το Παγκόσμιο Κράτος.

Τι σχέση έχει η Αριστερά με όλους αυτούς;

Ακόμη κι αν ενωθούν μόνο οι «προοδευτικές δυνάμεις» ποια είναι η Πρόταση της Αριστεράς για την συστημική κρίση; Να φύγουμε από το Μνημόνιο και το ευρώ; Ωραία. Και μετά; Μετά έχει ο Θεός της Αριστεράς. Ο λαός είναι καλός και θα βρει τον δρόμο του προς τη σοσιαλιστική ουτοπία.

Το πρόβλημα της σημερινής Αριστεράς είναι ότι θέλει να μείνουν όλα ως έχουν ενώ πρέπει να αλλάξουν όλα.