Το (ξανα)παράκαναν οι Τούρκοι. Δείτε πώς διαφημίζουν τα Κατεχόμενα

Αν δεν την λες προκλητική αυτή τη διαφήμιση, τη λες σίγουρα αναίσθητη. 

«Χαλαρώστε, στη Βόρεια Κύπρο δεν υπάρχει ο φόβος του Ευρώ» είναι ο τίτλος της καμπάνιας που τρέχει εδώ και λίγες ημέρες από το γραφείο τουρισμού της Β. Κύπρου με στόχο την προσέλκυση τουριστών.

Όπως ανέφερεται χαρακτηριστικά σε ιστοσελίδα τουριστικής προβολής «Η Βόρεια Κύπρος έχει εντελώς διαφορετική κυβέρνηση και οικονομικό σύστημα, το οποίο δεν χρησιμοποιεί το Ευρώ. Στην Βόρεια Κύπρο το τραπεζικό σύστημα λειτουργεί όπως συνήθως και, ευτυχώς, δεν επηρεάζεται από κάθε είδους οικονομικά προβλήματα».

«Αν επισκεφτείτε τη Β. Κύπρο μπορείτε να αλλάξετε τα χρήματά σας σε τουρικές λίρες πριν φύγετε ή κατά τη διάρκεια της παραμονής σας. Αν θέλετε να σηκώσετε χρήματα υπάρχουν πολλά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και τράπεζες σε όλα τα κύρια σημεία. Οι πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές παντού στη Β. Κύπρο, στα ξενοδοχεία, τα καταστήματα και τα εστιατόρια», αναφέρει το δελτίο τύπου ενώ καταλήγει λέγοντας: «Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τη Β. Κύπρο». 

Όχι, δεν υποννοεί καθόλου «μην πάτε την Νότια Κύπρο, εκεί δεν έχουν μία και τα χρήματά σας είναι επισφαλή, αφήστε που μπορεί να ξεμείνετε από χρήματα και να μην μπορείτε να φύγετε από το νησί». Η ιδέα σας είναι γιατί έχετε πονηρό μυαλό.