Μέχρι το 2100 ο πλανήτης μας δεν θα έχει αρκετό νερό και φαί για όλους

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη και το LiveScience 

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ο πληθυσμός της Γης θα έχει φτάσει τα 11 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του αιώνα που διανύουμε. Μέχρι δηλαδή το 2011.

Αυτό, σύμφωνα με έρευνα του LiveScience εγείρει πολλά ερωτηματικά όσον αφορά στο κατά πόσο ο πλανήτης μας θα είναι σε θέση να δώσει αρκετό νερό και τροφή για όλους μας. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την επιστημονική ιστοσελίδα, τα 11 δισεκατομμύρια κόσμος είναι αριθμός οριακός για τις δυνατότητες της Γης. Αυτο σημαίνει πως ο άνθρωπος θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αρνητική επίπτωση στο ζωικό βασίλειο και τη φύση.

Η λίμνη Powel, την οποία οι επιστήμονες έχουν ως χαρακτηριστικό δείγμα, γιατί από εκεί παίρνουν μερό οι μισές Ηνωμένες Πολιτείες, έχει μείνει μισή έπειτα από 14 χρόνια ξηρασίας. Αυτό δημιουργεί φυσικά με την πάροδο του χρόνου πρόβλημα και στις σοδείες που χωρίς νερό δεν θα μεγαλώνουν. Άρα κατ' επέκταση, πρόβλημα και στην τροφή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει τρόπος να σώσουμε την κατάσταση αλλά χρειάζεται προσπάθεια και βοήθεια από όλους μας. Από τους ηγέτες του κόσμου μέχρι και τον τελευταίο κάτοικο αυτού του πλανήτη.