Ο Τσίπρας σε τηλεοπτικό debate για τους υποψηφίους προέδρους της Κομισιόν!

Θα γίνει τον Μάρτιο στο Μέγαρο Μουσικής

Μπορεί να μην πήγε στο Μέγαρο Μουσικής για την τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας όμως τον Μάρτιο θα πρέπει οπωσδήποτε να περάσει τις πύλες του Μεγάρου για παραβρεθεί σε ένα τηλεοπτικό γεγονός το οποίο αφορά τον ίδιο. Ο λόγος για το τηλεοπτικό debate που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής για τους υποψηφίους της προεδρίας της Κομισιόν. Ένα debate, όπου όπως έγραψε η εφημερίδα Κεφάλαιο, θα συμμετάσχουν όλοι οι υποψήφιοι για το ένα από τα κορυφαία αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το debate θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τη Δημόσια Τηλεόραση όπως και όλες οι εκδηλώσεις της Ελληνικής προεδρίας. Το Κεφάλαιο σε ρεπορτάζ του ανέφερε τα βασικά σημεία της τηλεοπτικής κάλυψης της προεδρίας:

"Τυπικά από τη Δημόσια Τηλεόραση και ουσιαστικά από τη ΝΕΡΙΤ. Αυτή θα είναι η «συνταγή» της τηλεοπτικής κάλυψης της ελληνικής προεδρίας. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων και να αποκτήσει υπόσταση η ΝΕΡΙΤ, όσον αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό της, το προσωπικό που θα απασχολείται στο project «ελληνική προεδρία» θα είναι αυτό που ανήκει στη Δ.Τ.. Το συνολικό κόστος της τηλεοπτικής κάλυψης θα φθάσει γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ και θα αφορά τις αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής. Ένα παράδειγμα ήταν το ιδιωτικό βαν εξωτερικών μεταδόσεων που μαζί με το βαν της πρώην ΕΡΤ (σύνολο 30 κάμερες) κάλυψαν την εκδήλωση της Τετάρτης από Ζάππειο και Μέγαρο Μουσικής. Τον συντονισμό της κάλυψης θα έχουν ο Βασίλης Θωμόπουλος όσον αφορά στο περιεχόμενο και ο Άρης Κοντιζάς όσον αφορά στα τεχνικά θέματα. Οι μεταδόσεις έχουν διαχωριστεί στα σημαντικά γεγονότα της προεδρίας και στα υπόλοιπα θεματικά events. Στα σημαντικά γεγονότα πέραν από την τελετή ανάληψης, θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος και στο debateπου θα γίνει τον Μάρτιο στο Μέγαρο Μουσικής, όπου θα συμμετάσχουν όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία της Κομισιόν, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η Δημόσια Τηλεόραση θα καλύψει και 180 περίπου θεματικά events, όπως η εκδήλωση της Παρασκευής για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Έρευνα και Καινοτομία, «Ορίζοντας 2020». Παράλληλα με τα γεγονότα θα υπάρξει και σειρά τηλεοπτικών εκπομπών για τα θέματα της προεδρίας ενώ υπάρχει σε εξέλιξη διαγωνισμός του υπουργείου Οικονομικών για την παραγωγή ντοκιμαντέρ για την περίοδο της προεδρίας. Τέλος σημαντικό ρόλο στην κάλυψη θα παίξει και το διαδίκτυο καθώς όλα τα γεγονότα θα μεταδίδονται σε livestreamingενώ θα είναι διαθέσιμα στη συνέχεια σε διαδικτυακά κανάλια. Χρήσιμη τεχνογνωσία προσέφεραν οι υπεύθυνοι μεταδόσεων της εσθονικής προεδρίας η οποία στηρίχθηκε πολύ στο internet.