6 Λόγοι που οι διαίτες αποτοξίνωσης δε βοηθούν στο αδυνάτισμα.

Με αυτή την ανυπομονησία μας, ώρες-ώρες είναι να απορεί κανείς,στο να θέλουμε να χάσουμε όλα μας τα κιλά τώρα!!!!

Η οποία μας οδηγεί συχνά, σε ένα πρόγραμμα διατροφής (και κάτω απο 1000 Kcal/ημέρα) το οποίο υπόσχεται ένα γρήγορο και άμμεσο αποτέλεσμα.

Η έλλειψη της υπομονής και της επιμονής που κρατά αυτές τις πρακτικές δε βοηθούν στο ουσιαστικό αδυνάτισμα διότι βασίζονται στη υψηλή κατανάλωση υγρών, για όσες μέρες διαρκεί το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα τη θεαματική απώλεια βάρους η οποία προέρχεται απο αυτά τα υγρά αντίστοιχα.

Οι λόγοι :

1.Είναι προγράμματα διατροφής χαμηλώνθερμίδων τα οποία συντελούν στη μείωση του βασικού μεταβολισμού με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ανταπέξερχεται στις υψηλές απαιτήσεις που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας. Το ζητούμενο είναι η αύξηση του βασικού μεταβολισμού για μια ουσιαστική απώλεια ως επι το πλείστοναπο το περιττόαποθηκευμένο λίπος και κατ' επέκταση του βάρους μας. Έτσι, το λίπος είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθεί απο τον οργανισμό ώς καύσιμο υλικό σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα με τη συγκεκριμένη κατάσταση θρέψης.

2.Στερούν απο τον αργανισμό σημαντική ποσότητα απο τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά (μέταλλα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία), γιαυτό και ακολουθούντε για μικρό διάστημα.

3. Η μειωμένη πρόσληψηπρωτεϊνών απο τονοργανισμόστιςδίαιτες αυτές, έχειωςσυνέπεια την καταστροφήμέρουςτωνμυϊκώνινών και το αρνητικόισοζύγιο αζώτου, λόγωτης αποβολήςυγρών που βρίσκονται δεσμευμένα στονμυϊκόιστό.Έχετε υπόψην πωςη αδυναμία, η εύκοληκόπωση, οι ζαλάδες και η πείνα είναι ενδείξειςτου υποσιτισμού, ιδιαίτερα στηνεφηβεία όπουοι ανάγκες πρόσληψηςσε πρωτεΐνη,είναι αυξημένες.

4. Επειδή επιβάλλουν την τόσο μεγάλη πρόσληψη ποσότητας νερού και υγρών ώστε να αποφεύγεται η αφυδάτωση, οδηγούν στην αποβολή των ιδιαίτερα χρήσιμών για τον οργανισμό υγρών.

5. Τα κιλά που χάνονται και το χάσιμο πόντων που παρατηρούμε δεν προέρχονται απο την αποβολή λίπους αλλά απο αφυδάτωση και αποβολή των κατακράτησεων των υγρών. Έτσι, όταν ο οργανισμός αρχίζει να σιτίζεται κανονικά αυτά επανέρχονται.

6. Οδηγούν σε δυσλειτουρική κοινωνικότητα λόγω του ότι δεν αφήνουν περιθώρια αλλαγών και επιλογών στο πρόγραμμά τους, αναπτύσοντας έτσι ενοχικές σχέσεις με το φαγητό και απομονώνοντάς τους και απο κοινωνικές εκδηλώσεις καθώς και της συχνοουρίας που δημιουργούν.

Γι' αυτό λοιπόν, τα άτομα που καταφεύγουν σε τέτοιου είδους λύσεις, δεν έχουν καμία αλλαγή στη διατροφική τους συμπεριφορά, διότι απο την αρχή δε τους βοηθούν πως να μαθαίνουν, να αντιμετωπίζουν ουσιαστικά το πρόβλημα του υπέρβάλλοντος βάρους τους.