Γιατί ο Τσίπρας σνόμπαρε το debate των υποψηφίων Προέδρων της Ε.Ε.

Το επίσημο δελτίο Τύπου επιβεβαίωνει ότι είχε προσκληθεί εγκαίρως

Έγινε πολύς θόρυβος αυτή την εβδομάδα για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην παραβρεθεί στο debate των υποψηφίων προέδρων της Ευρωπαικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Μάαστριχτ με τεράστια τηλεοπτική και ιντερνετική κάλυψη.΄Η επίσημη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι η πρόσκληση είχε σταλεί αιφνιδιαστικά και ότι ο πρόεδρος του κόμματος είχε κανονίσει ήδη το πρόγραμμα του.

Η εφημερίδα Κεφάλαιο αποκάλυψε σήμερα ότι η πρόσκληση από τους διοργανωτές είχε σταλεί από τον Μάρτιο στον Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα στο επίσημο δελτίο τύπου ήταν ο μόνος υποψήφιος που δεν είχε κονφιρμάρει τη συμμετοχή του.

Γράφει η εφημερίδα:

 «Είναι λογικό η διαθεσιμότητά του Αλέξη Τσίπρα να μην είναι απεριόριστη και ο σχεδιασμός της να μην μπορεί να αλλάζει εύκολα». Αυτά αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε nonpaperπρος δημοσιογράφους, επιχειρώντας να δώσει μια απάντηση στα επικριτικά σχόλια για την απουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το πρώτο τηλεοπτικό debate των υποψηφίων για την Προεδρία της Ευρωπαικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Απριλίου στο Μάαστριχτ. Με άλλα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η πρόσκληση ήρθε καθυστερημένα και ο Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη κανονίσει το πρόγραμμα του.Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι το πόσο καιρό πριν θα έπρεπε να το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας για να το «χώσει» κάπου στο πρόγραμμα του, καθώς το debate ανακοινώθηκε έναν μήνα πριν και είχαν ήδη γνωστοποιήσει ότι θα συμμετάσχουν όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μάλιστα στο επίσημο δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 26 Μαρτίου αναφέρεται και το όνομα του κυρίου Τσίπρα με την ένδειξη tbc (to be confirmed). Πράγμα που σημαίνει ότι του είχε σταλεί πρόσκληση.

Για την ιστορία, το debate θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε θέματα νεολαίας και διοργανώνεται από το Δήμο και το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ, το Connect Limburg και το European Youth Forum.. Η μετάδοση θα γίνει ζωντανά από το Euronews σε 13 γλώσσες και σε 156 χώρες. Υπολογίζεται ότι το κοινό που θα παρακολουθήσει τηλεοπτικά το debate θα είναι περίπου 415 εκατομμύρια τηλεθεατές ενώ η μετάδοση θα γίνεται ταυτόχρονα μέσω streaming στο internet αλλά και μέσω application σε κινητά".

Στο slideshow μπορείτε να δείτε το όνομα του Αλέξη Τσίπρα στο δελτίο τύπου.