Άλλα τρία Τρίγωνα των Βερμούδων

Όταν η φύση αποφασίζει και διατάζει.

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στα μυστήρια και στο διαφορετικό. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που δεν πιστεύουν ότι η φύση μπορεί να καταστρέφει ανθρώπινες ζωές. Έτσι ήταν πάντα κι έτσι θα είναι. Δύο κατηγορίες ανθρώπων.
Το τρίγωνο των Βερμούδων είναι γνωστό.
Είναι όμως το μόνο περίεργο φυσικό φαινόμενο;

Central, Pennsylvania, USA (slideshow 1-4)
Το 1842 όλα κυλούν φυσιολογικά στην περισυλλογή ορυκτών κοιτασμάτων. Ο Molly Maguires όμως θέλει να αναλάβει τα ηνία.
Αρχίζει λοιπόν να σκοτώνει κόσμο. Σκοτώνει ακόμη και τον Δήμαρχο. Οι εργασίες σταματούν και το 1962 μια υπόγεια φωτιά ξεσπά. Η φωτιά σιγοκαίει ακόμα δημιουργώντας ένα τοξικό περιβάλλον. Η κυβέρνηση επεμβαίνει και δίνει 42.000.000 σε 2.000 κατοίκους. Όμως το περίεργο είναι ότι έχουν ξεμείνει δέκα άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ειδική συμφωνία με την κυβέρνηση, για να μείνουν και να πεθάνουν εκεί. Κάποιοι αγαπούν πολύ τον τόπο τους... Ή μήπως δεν είναι μόνο αυτό;

Kolmanshop, Namibia (slideshow 5-9)
Περνάμε τον Ατλαντικό και πιο συγκεκριμένα στην Αφρική. Στο ερημωμένο Kolmanshop. Περιτριγυρισμένο από άμμο, φαινομενικά νεκρό και με μηδαμινή γεωλογική σημασία. Οι Γερμανοί όμως βρήκαν διαμάντια και ξεκίνησαν την εξόρυξή τους. Όμως και αυτοί εγκατέλειψαν την προσπάθεια και η πόλη ερημώθηκε. Τώρα το μόνο που έχει μείνει είναι τα πνιγμένα στην άμμο, σπίτια τους. Αυτή του η ιδιαιτερότητα όμως, του έδωσε την «τύχη» να γίνει περιζήτητο σε τηλεοπτικές/κινηματογραφικές παραγωγές, όπως τα Dust Devil, The Killer is Alive κλπ.

Gunkanjima, Japan (slideshow 10-15)
Τελευταίος σταθμός, η Ιαπωνία. Και αν το μυαλό σας πήγε σε ατομική βόμβα, σωστά πήγε. Μιλάμε για ένα νησί. Το Battleship island, κατά τους Βρετανούς. Κι έχουν δίκιο. Μοιάζει με καράβι, αλλά δεν είναι. Είναι νησί. Kι αυτό, όπως και τα δύο προηγούμενα, με γεωλογικής σημασίας έδαφος, και κοιτάσματα ορυκτών. Και πάλι όπως τα προηγούμενα, στην αρχή κατοικούνταν. Και μετά κάτι προέκυψε. Και ερήμωσε. Και τα τρία ερημώθηκαν.
Τυχαίο;