Η τέχνη του κολάζ της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ

Μία έκθεση ανθρώπων που χρειάζονται τη στήριξή μας.

Το Τμήμα Εφήβων και Νέων (ΤΕΝ) της Μονάδας Απεξάρτησης 18άνω του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής διοργανώνει έκθεση, ανοιχτή στο κοινό, με θέμα: «Οι εικόνες μιας αλήθειας: το Κολάζ στη ψυχοθεραπευτική διαδικασία».

Το ΤΕΝ απευθύνεται σε άτομα ηλικίας έως 22 ετών, χρήστες ουσιών, σε γονείς και σε ανθρώπους του περιβάλλοντος τους. Παρέχει ένα θεραπευτικό πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης, το οποίο εκτυλίσσεται μέσα από ατομικές και ομαδικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες, δραματοθεραπεία, δραστηριότητες φυσικής αγωγής, κινήσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος και εργαστήρια τέχνης.

Η ψυχοθεραπεία, στο κλινικό πλαίσιο, προσπαθεί να αποκαταστήσει το διάλογο του εφήβου με τον εαυτό του και τους άλλους και να προσφέρει τη συναισθηματική 'κατοικία' όπου ο νέος θα ακούσει, θα ακουστεί και θα αλλάξει. Η τέχνη είναι ο διαμεσολαβητής αυτής της αλλαγής και έχει πάντα απώτερο στόχο να παραχθεί ένα αποτέλεσμα γλώσσας και ακριβέστερα ομιλίας, εκεί που αυτή λείπει.
Έτσι το τελικό έργο κολάζ θα φέρει μια αλήθεια. Γιατί η εικόνα, ακόμη κι όταν δεν γίνεται κατανοητή, αποκαλύπτει και πάντα την αλήθεια αναζητεί...

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο τέχνης ΜΕΛΑΝΥΘΡΟΣ (Ζάππα 4, Καλλιμάρμαρο) από τις 21 έως 23 Νοεμβρίου 2014.
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 17.30-21.00,
Σάββατο και Κυριακή 11.00-14.30.
Πληροφορίες στο τηλ. 210 6745008