Ήταν 1994 όταν οι Muse έπαιρναν μέρος σε Battle of the Bands. Και έχαναν! (video)

H ιστορική συναυλία της 26ης Νοεμβρίου 1994 στο English Riviera Centre του Torquay. Οι πιτσιρικάδες Muse έβγαιναν πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο κοινό.

Γράφει η Βικιπαιδεια:

"Τα μέλη των Muse έπαιζαν σε διαφορετικές σχολικές μπάντες κατά τη φοίτησή τους στο Teignmouth Community College στις αρχές της δεκαετίας του '90, αλλά ο σχηματισμός των Muse ξεκίνησε όταν ο Bellamy πέρασε από οντισιόν για τη θέση του κιθαρίστα, στην μπάντα του Dominic Howard, τους Carnage Mayhem. Ζήτησαν από τον Chris Wolstenholme -ο οποίος έπαιζε ντραμς εκείνη την εποχή- να μάθει να παίζει μπάσο για να μπει στο συγκρότημα, ο Wolstnholme συμφώνησε και άρχισε μαθήματα, ενώ ο Bellamy έπρεπε να τραγουδάει και να γράφει τα τραγούδια της μπάντας. Τα υπόλοιπα αρχικά μέλη της μπάντας έφυγαν όταν ο Bellamy πρότεινε να γράφουν τα δικά τους τραγούδια παρά να παίζουν άλλων.

 

Το πρώτο όνομα για την μπάντα του Bellamy και του Howard ήταν Gothic Plague. Στη συνέχεια άλλαξαν το όνομα σε Fixed Penalty και αργότερα σε Rocket Baby Dolls. Το 1994 η μπάντα χρησιμοποίησε το όνομα Rocket Baby Dolls με μία goth/glam εικόνα για να διαγωνιστεί σε μία τοπική μάχη συγκροτημάτων. Η μπάντα νίκησε το διαγωνισμό, καταστρέφοντας στη συνέχεια τον εξοπλισμό τους. Υποτίθεται ότι θα ήταν μία διαμαρτυρία, μία δήλωση, είπε ο Bellamy, οπότε, όταν νικήσαμε ήταν ένα σοκ, ένα τεράστιο σοκ. Μετά απ' αυτό αρχίσαμε να παίρνουμε τους εαυτούς μας στα σοβαρά. Λίγο μετά το διαγωνισμό, οι τρεις τους αποφάσισαν να ξεχάσουν το πανεπιστήμιο, να παραιτηθούν απ' τις δουλειές τους, να αλλάξουν το όνομα της μπάντας σε Muse (1994-1995) και να φύγουν μακριά απ' το Teignmouth. Το όνομα Muse ο Bellamy το εμπνεύστηκε από τον καθηγητή καλλιτεχνικών του, Samuel Theoun. Στο συγκρότημα άρεσε το ότι ήταν σύντομο και ότι φαινόταν καλό σε αφίσα. Ο μουσικός δημοσιογράφος Mark Beaumont γράφει στη βιογραφία της μπάντας, ότι ήθελαν το όνομα να αντικατοπτρίζει την αίσθηση που είχε ο Matt ότι είχε καλέσει το συγκρότημα με τον ίδιο τρόπο που τα μέντιουμ καλούν πνεύματα σε περιόδους συναισθηματικής ανάγκης".

Το Battle of the Bands του Torquay ήταν η πέμπτη εμφάνιση τους ως Muse και πραγματοποιήθηκε περίπου 8 μήνες μετά την αλλαγή του ονόματός τους. Αντίθετα, όμως με το Battle of the Bands, με το προηγούμενο όνομα τους, οι πιτσιρικάδες Muse δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον διαγωνισμό. Δείτε λεπτομέρειες εδώ και στο slideshow το βίντεο της συναυλίας.