Έχετε αναρωτηθεί πως είναι η ζωή κάτω από τη θάλασσα?

Αν φοβάστε να πάτε στα βαθιά γιατί πιστεύετε ότι εκεί βρίσκονται θαλάσσια τέρατα που θα σας αρπάξουν τα πόδια, ήρθε η ώρα να ξεπεράσετε τον φόβο σας.

Τον Ιούλιο του 2014, ξεκίνησα μαθήματα αυτόνομης κατάδυσης και μέσα από αυτά όχι μόνο ξεπέρασα τους φόβους μου για τη θάλασσα, αλλά γνώρισα πως είναι η ζωή κάτω από το νερό, ενώ παράλληλα λάτρεψα και έμαθα να σέβομαι όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, από την αχιβάδα μέχρι την θαλάσσια χελώνα που είδα στην πρώτη μου βουτιά.

Το Diveness και οι mad about scuba δάσκαλοι του, δηλαδή ο Γιάννης Αγγελάκος, ο Γιάννης Ευσταθίου και ο Ανδρέας Αρζόγλου, με έμαθαν πως να λατρεύω τη θάλασσα και τα μαγευτικά της πλάσματα, ενώ παράλληλα με πήγαν και ένα βήμα παρακάτω, με την ομιλία του Dr Παύλου Βαβάση και Dr Δημήτρη Λουλούδη, όπου γνώρισα την καταδυτική ιατρική.

Η καταδυτική ιατρική είναι μια άγνωστη για τους περισσότερους ειδικότητα στην Ελλάδα, όμως πολύ σημαντική για όσους ασχολούνται με την αυτόνομη κατάδυση.

Τον Φεβρουάριο λοιπόν, μάθαμε για τη λειτουργία και την απορρόφηση του αζώτου κατά την κατάδυση με μία ιατρική "ματιά", τις ενδείξεις και τα συμπτώματα της νόσου του δύτη, για τη νάρκωση του αζώτου, αλλά παράλληλα μάθαμε πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την εξίσωση των αεροφόρων χώρων του σώματος μας, την ανατομία της ωτορινικής περιοχής και κάτι πολύ σημαντικό για όλους τους δύτες, τις μεθόδους εξίσωσης.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται κινέζικα, αλλά παράλληλα μαγεύεστε από τον βυθό, κάντε μία βόλτα από το Diveness, και θα δείτε πως είναι να αιωρείστε πάνω από τον πανέμορφο βυθό.

Αν θέλετε να αφήνετε τη ρουτίνα στην επιφάνεια και να χάνεστε μέσα στην απόλυτη ηρεμία, αν θέλετε να μάθετε να θαυμάζετε πραγματικά τους Ωκεανούς, αν λατρεύετε την υδρόβια ζωή και θέλετε να την βλέπετε με τα δικά σας μάτια, αν θέλετε στις διακοπές σας να έχετε μια επιπλέον δραστηριότητα, τότε σκεφτείτε μήπως είστε και εσεις λάτρης της υδρόβιας ζωής. Τότε είμαι σίγουρη ότι ο ενθουσιασμός σας για την αυτόνομη κατάδυση θα είναι για πάντα στα ύψη.