Η κυβέρνηση της Ινδονησίας προειδοποιεί με απέλαση τον Leonardo DiCaprio

Γνωστό είναι ότι ο DiCaprio ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και κάνει πιο έντονες τις δράσεις του. Ακόμα και όταν παρέλαβε το Όσκαρ του, έθιξε τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Έτσι, την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε το προστατευμένο εθνικό πάρκο στη Σουμάτρα, νησί της Ινδονησίας. Πρόκειται για περιοχή που αντιμετωπίζει αποψίλωση και λαθροθηρία, κάτι που οδήγησε τον ηθοποιό να το σχολιάσει αρνητικά και δηκτικά προκαλώντας έτσι την αντίδραση των τοπικών αρχών.

«Η επέκταση των φυτειών της Palm Oil κατακερματίζει το δάσος και κόβει τις μεταναστευτικές οδούς των ελεφάντων κάνοντάς το πιο δύσκολο για τους ελέφαντες να βρουν επαρκείς ποσότητες για νερό και φαγητό», γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Υποστηρίζουμε τις ανησυχίες του για το οικοσύστημα αλλά θα μπει στη μαύρη λίστα αν συνεχίσει τα προκλητικά σχόλια», ισχυρίζεται η κυβέρνηση της Ινδονησίας. Μάλλον οι αρχές στην Ινδονησία δεν αντιμετωπίζουν πολύ καλά την κριτική παίρνοντας σοβαρά μέτρα προς οτιδήποτε θεωρούν ότι τους απειλεί.